BE A REBEL.
Beauty Rebel to styl życia. Bądź sobą. Myśl samodzielnie. Kochaj świat i ciesz się jego pięknem. Wybieraj to, co najlepsze - dla twojej skóry i dla Ziemi.
OBSERWUJ NAS:

Organiczne Kosmetyki | Niszowe Marki

Bezpłatna dostawa od 300 zł

  • Brak produktów w koszyku.
Na górę
rozgrzewająca kasza jaglana

Zacznij dobrze dzień – zjedz pyszne, pożywne śniadanie, które da ci energię i dostarczy dobroczynnych składników!

Kasza jaglana jest bardzo łatwa i szybka w przyrządzaniu. Dodaje sił, oczyszcza i wzmacnia. Najlepiej smakuje w towarzystwie owoców, orzechów i przypraw. Jednym z moich ulubionych śniadaniowych dań jest jaglana”owsianka”. To prawdziwa bomba witaminowa, a dzięki dodaniu pieprzu cayenne i imbiru, cudownie rozgrzewa w chłodne poranki (mieszkam w ponad stuletniej kamienicy, bez ogrzewania w kuchni i wiem co mówię! ;))

6 magicznych składników, które chronią twoje zdrowie:

Kasza jaglana jest bogata w krzemionkę, wit. E oraz lecytynę. Reguluje poziom cholesterolu we krwi, poprawia koncentrację oraz wygląd skóry, włosów i paznokci.

Jabłka wspomagają oczyszczanie krwi i działają antyoksydacyjnie. Są bogate w kwercetynę – przeciwutleniacz, który chroni komórki przed uszkodzeniami.

Imbir działa przeciwzapalnie, łagodzi bóle miesiączkowe, wspomaga prawidłowe krążenie krwi.

Jagody Goji wzmacniają układ odpornościowy, pomagają utrzymywać prawidłowy poziom cukru we krwi, zawierają luteinę, która chroni oczy.

Pieprz Cayenne poprawia odporność, wspomaga prawidłową pracę układu krążenia, działa przeciwzapalnie.

Cynamon  wspomaga trawienie, działa antyseptycznie, dba o prawidłową pracę serca, płuc i nerek

kasza jaglana

Składniki na 2 -3 porcje

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 duże jabłko lub 2 małe
  • połówka pomarańczy (opcjonalnie)
  • 1/3 szklanki mleka sojowego lub migdałowego (niesłodzonego)
  • 2 łyżki stołowe nierafinowanego oleju kokosowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • kilka plasterków korzenia świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • płatki migdałowe (tyle, ile lubisz)
  • suszone jagody goji (tyle, ile lubisz)

Przygotowanie (około 15 min):

Kaszę jaglaną opłucz, przesyp do małego rondelka i zalej wodą na wysokość około 1 cm ponad powierzchnię kaszy. Gotuj  pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 10 minut.  Dodaj 2 łyżki oleju kokosowego, mleko sojowe, szczyptę soli oraz miód i wymieszaj.

Pokrój jabłko i pomarańczę (ze skórką) w kosteczki i wsyp do rondelka z kaszą. Dodaj plasterki imbiru i cynamon. Przykryj i podgrzewaj jeszcze przez około 5 minut, aż jabłka delikatnie się rozprażą.

Przełóż całość do miseczek. Posyp dużą ilością płatków migdałów i jagód goji oraz pieprzem cayenne.

Smacznego!

Zdjęcia: Beauty Rebel

 

 

Copywriter. Storyteller. Makijażystka. Buntowniczka. Yoga Girl. Dawniej zafascynowana luksusowymi markami, dziś świadomie wybierająca produkty, które stosuje prywatnie i w pracy. Wierzy w wartość piękna bez okrucieństwa, transparentnego marketingu i idee fair trade. Udowadnia, że naturalne, etyczne kosmetyki mogą być skuteczne, luksusowe i piękne. Od 2015 współtworzy Beauty Rebel.

FOLLOW ME: